Geluidsmetingen | Laat er eens een expert naar luisteren

Geluidsmeting laten uitvoeren?

Geluid, het is er in alle vormen en maten. Gewenst maar natuurlijk ook ongewenst. Zo kan iemand verzot zijn op een bepaalde muzieksoort, waarvan de nekharen bij iemand anders juist overeind gaan staan. Ook in andere situaties kunnen geluiden als vervelend worden ervaren, bijvoorbeeld wanneer de buren het geluid van hun televisie hard aan hebben staan wanneer uw kinderen al op bed liggen. Gelukkig is geluidsoverlast niet toegestaan, hier zijn dan ook regels voor. Geluidsmetingen kunnen ook voor andere doeleinden worden uitgevoerd, bijvoorbeeld bij bouwprojecten, maar ook bij verkeerslawaai. Bas van der Heiden, het gezicht achter Metafys kan voor u een geluidsmeting uitvoeren. Hij heeft al vele projecten mogen uitvoeren als bouwfysisch adviseur. Dit doet hij zowel voor de zakelijke als de particuliere klant.

Welke diensten biedt Metafys nog meer aan?

Kijk daarvoor op de diensten pagina.

geluidsmetingen

Buitengeluid

Het is mogelijk om geluidsmetingen te laten doen door Metafys voor buitengeluid. Hierbij kan gedacht worden aan onderzoek bij weg- rail- of industrielawaai. Ook bij een nieuw woningbouwplan op een locatie langs bijvoorbeeld een drukke snelweg zal er een akoestisch onderzoek uitgevoerd te dienen worden. Op deze manier kan het wegverkeerslawaai op de woningen worden gemeten en kunnen de resultaten samengevat worden in een rapportage. Deze kan vervolgens worden toegevoegd als bijlage van het woningbouwplan.

Meer over buitengeluidsmetingen

Wie is het gezicht achter Metafys?

Dat is bouwfysicus Bas van der Heiden.

binnengeluid meten

Binnengeluid

Ook voor interne geluidwering kunnen geluidsmetingen uitgevoerd worden. Hierbij kan gedacht worden aan het toetsen van bouwplannen aan de vereiste geluidsisolatie. Metafys doet geluidmetingen naar lucht- en contactgeluidisolatie. Ook kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar het installatiegeluid in de vertrekken van bijvoorbeeld een kantoor. Een meting wordt altijd uitgevoerd conform de richtlijnen benoemd in de NEN 5077. Wanneer er niet voldaan wordt aan de eisen, dan wordt er samen gekeken met de installateur naar een oplossing.

Ruimteakoestiek

Metafys doet ook aan het berekenen van nagalmtijd. Zo kunnen akoestische parameters in een ruimte worden vastgesteld aan de hand van de geluidsmetingen. Ook hieruit zal altijd een advies volgen ter verbetering van de ruimteakoestiek in de vorm van een rapport.

Wilt u een geluidsmeting laten doen? Vul dan onderstaande contactformulier op om een vraag te stellen of een offerte aan te vragen.